Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - We compare the growth intensity, carcass and meat composition of 5 bulls of eland antelope (Taurotragus oryx) and 5 bulls of Czech Fleckvieh cattle. The fattening was 2.5 times longer in eland than in cattle. Although, the carcass weight and dressing percentage were comparable, cattle had higher proportion of fat. The amount of meat from carcass (shoulder, rump) was also higher in cattle. The eland meat exceeded beef in low fat content and a high content of proteins. The eland meat was darker and reddish. (en)
- U pěti býků antilopy losí (AL) a pěti býků plemene české strakaté (ČS) byla porovnávána intenzita růstu, jatečné parametry a složení masa. Výkrm samců AL byl 2,5 krát delší. Jatečná výtěžnost u obou druhů byla srovnatelná. Býci ČS měli vyšší podíl jatečných lojů. Výsledky technologického rozboru u masa I. jakosti byl příznivější pro býky ČS. U masa II. jakosti nebyly prokázány rozdíly. Masa AL vynikalo nižším zastoupením celkového tuku a vyšším obsahem bílkovin. Maso AL bylo tmavší a červenější než maso býků ČS.
- U pěti býků antilopy losí (AL) a pěti býků plemene české strakaté (ČS) byla porovnávána intenzita růstu, jatečné parametry a složení masa. Výkrm samců AL byl 2,5 krát delší. Jatečná výtěžnost u obou druhů byla srovnatelná. Býci ČS měli vyšší podíl jatečných lojů. Výsledky technologického rozboru u masa I. jakosti byl příznivější pro býky ČS. U masa II. jakosti nebyly prokázány rozdíly. Masa AL vynikalo nižším zastoupením celkového tuku a vyšším obsahem bílkovin. Maso AL bylo tmavší a červenější než maso býků ČS. (cs)
|
Title
| - Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa
- Eland antelope - healthy alternative of red meat (en)
- Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa
- Eland antelope - healthy alternative of red meat (en)
- Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/09:#0001126!RIV10-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/09:#0001126
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - eland; cattle; red meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bureš, Daniel
- Kotrba, Radim
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |