Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The article describes the methods of detail carcass dissections in pigs. It is focused on results obtained from simplified dissections carried out in 132 carcasses in the Czech Republic. High correlation coefficients were found between carcass lean meatproportion and lean meat proportions in different cuts. In addition, the article refers to changes related to differences in carcass presentation as embodied in the legislation of CR and EU which may reduce carcass weight by approximately 2.60 %. The coefficients re-calculating warm carcass weight to live slaughter weight and cold carcass weight to live slaughter weight were proposed to increase from 1.23 to 1.26 and from 1.25 to 1.28, respectively. (en)
- Příspěvek popisuje metody detailních jatečných disekcí u prasat se zaměřením na výsledky ze zkrácených jatečných disekcí provedených v České republice na 132 zvířatech. Byly zjištěny vysoké hodnoty korelačních koeficientů mezi podílem svaloviny v jatečně upraveném těle a svaloviny ve vybraných partiích. Dále článek upozorňuje na změny související s rozdílnou definicí jatečně upraveného těla podle zásad ČR a EU, kdy se jeho hmotnost sníží o cca 2,60 %. Pro přepočet hmotnosti těl za tepla na porážkovou hmotnost bylo navrženo zvýšení hodnoty koeficientu z 1,23 na 1,26 a u přepočtu těl za studena na porážkovou hmotnost z 1,25 na 1,28.
- Příspěvek popisuje metody detailních jatečných disekcí u prasat se zaměřením na výsledky ze zkrácených jatečných disekcí provedených v České republice na 132 zvířatech. Byly zjištěny vysoké hodnoty korelačních koeficientů mezi podílem svaloviny v jatečně upraveném těle a svaloviny ve vybraných partiích. Dále článek upozorňuje na změny související s rozdílnou definicí jatečně upraveného těla podle zásad ČR a EU, kdy se jeho hmotnost sníží o cca 2,60 %. Pro přepočet hmotnosti těl za tepla na porážkovou hmotnost bylo navrženo zvýšení hodnoty koeficientu z 1,23 na 1,26 a u přepočtu těl za studena na porážkovou hmotnost z 1,25 na 1,28. (cs)
|
Title
| - Skrátené analýzy jatočných tiel
- Simplified analyses of pig carcasses (en)
- Zkrácené analýzy jatečných těl (cs)
|
skos:prefLabel
| - Skrátené analýzy jatočných tiel
- Simplified analyses of pig carcasses (en)
- Zkrácené analýzy jatečných těl (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/04:00011122!RIV/2005/MZE/M02005/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/04:00011122
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig;slaughter weight (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |