Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Do sledování bylo zařazeno celkem 40 prasat mateřských plemen z testace výkrmnosti a jatečné hodnoty. Jatečný rozbor provedený na celém souboru byl zaměřen na stanovení podílu významných partií z celého jatečného těla. U boku s kostí byla dále uskutečněna jako referenční metoda detailní anatomická disekce (RM). Zmasilost boku byla dále odhadnuta pomocí regresní rovnice (RE) a plošných podílů svalstva na řezech za 8. a 12. žebrem (A8, A12). Podíly svaloviny v boku dle uvedených metod byly 57,02, 56,49, 47,51 resp. 52,60 % pro RM, RE, A8 resp. A12. Odpovídající korelační koeficienty mezi podíly svaloviny v boku stanovené použitými metodami se pohybovaly v rozmezí r = 0,39 až 0,81.
- Do sledování bylo zařazeno celkem 40 prasat mateřských plemen z testace výkrmnosti a jatečné hodnoty. Jatečný rozbor provedený na celém souboru byl zaměřen na stanovení podílu významných partií z celého jatečného těla. U boku s kostí byla dále uskutečněna jako referenční metoda detailní anatomická disekce (RM). Zmasilost boku byla dále odhadnuta pomocí regresní rovnice (RE) a plošných podílů svalstva na řezech za 8. a 12. žebrem (A8, A12). Podíly svaloviny v boku dle uvedených metod byly 57,02, 56,49, 47,51 resp. 52,60 % pro RM, RE, A8 resp. A12. Odpovídající korelační koeficienty mezi podíly svaloviny v boku stanovené použitými metodami se pohybovaly v rozmezí r = 0,39 až 0,81. (cs)
- Totally 40 pigs of dam breeds tested on fattening performance and carcass value traits were included in the analysis. Carcasses of all animals were analyzed with the aim to determine proportions of main carcass cuts. A detail anatomic dissection of belly was carried out as a reference method (RM). Meat yield of belly was also estimated using a regression equation (RE) and on the basis of muscle areas measured at 8th (A8) and 12th (A12) ribs. Estimated meat yields were 57.02, 56.49, 47.51 and 52.60 % for RM, RE, A8 and A12, respectively. Correlation coefficients between meat yields in belly calculated by different methods ranged from 0.39 and 0.81. (en)
|
Title
| - Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku
- Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku (cs)
- Estimation of carcass composition and meat yield of belly (en)
|
skos:prefLabel
| - Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku
- Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku (cs)
- Estimation of carcass composition and meat yield of belly (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/04:#0000659!RIV08-MZE-00027014
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/04:#0000659
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig; carcass; lean proportion; belly (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků studentů DSP
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
|
https://schema.org/isbn
| |