Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Infekce pšenice rodem Fusarium spp.vede nejen snížení ke hmotnosti zrna, ale je s ní také spojeno zhoršení pekařské jakosti a redukce měrného objemu pečiva. Cílem práce bylo zhodnotit ukazatele pekařské jakosti u 27 vzorků ozimé pšenice s různou úrovní kontaminace Fusarium spp. Z výsledků je zřejmé, že silná kontaminace zrna ovlivnila výsledky pekařského pokusu negativně, těsto bylo obtížně zpracovatelné, silně tažné, málo pružné a silně lepivé. Pokusné pečivo bylo nízké a rozteklé.
- Infekce pšenice rodem Fusarium spp.vede nejen snížení ke hmotnosti zrna, ale je s ní také spojeno zhoršení pekařské jakosti a redukce měrného objemu pečiva. Cílem práce bylo zhodnotit ukazatele pekařské jakosti u 27 vzorků ozimé pšenice s různou úrovní kontaminace Fusarium spp. Z výsledků je zřejmé, že silná kontaminace zrna ovlivnila výsledky pekařského pokusu negativně, těsto bylo obtížně zpracovatelné, silně tažné, málo pružné a silně lepivé. Pokusné pečivo bylo nízké a rozteklé. (cs)
- Infection of wheat by Fusarium spp. leads not only to the decrease in grain weight but also to deterioration of baking quality and reduction in loaf volume. The aim of the study was to evaluate characteristics of baking quality at 27 samples of winter wheat with different level of Fusarium infection. It is visible that strong contamination influenced on results from baking test negatively, the dough was hardly workable, too tensile and adhesive with low elasticity. Baked tested samples were low and flat. (en)
|
Title
| - Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice
- The risk of Fusarium occurence for technological quality of wheat (en)
- Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice (cs)
|
skos:prefLabel
| - Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice
- The risk of Fusarium occurence for technological quality of wheat (en)
- Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/10:00001309!RIV11-MZE-00027006
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B08049), Z(MZE0002700604)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/10:00001309
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Fusarium spp.; mycotoxins; wheat; technological quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Capouchová, I.
- Hajšlová, J.
- Papoušková, Ludmila
- Prokinová, E.
- Dvořáček, Václav
- Faměra, O.
- Kostelanská, M.
- Škeříková, A.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |