About: Agomelatine - an antidepressant that restores circadian rhythms     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Agomelatine acts as a melatonergic agonist (MT1, MT2 receptors) and 5-HT2C serotonergic antagonist. Acting on these receptors resynchronizes circadian rhythms and has antidepressant effects. Its antidepressant efficacy, even in cases of severe depression, was demonstrated in studies with placebo and with direct comparisons to other antidepressants (venlafaxine, sertraline, fluoxetine, escitalopram). Clinical studies also revealed anxiolytic efficacy of agomelatine and beneficial effects on the quality of sleep. An important benefit of agomelatine is a fast onset of action observed within the first 2 weeks of treatment, and an excellent tolerability profile without weight gain and sexual dysfunction. Agomelatine is potent even during a prolonged use, showing a high proportion of adherent patients. The European Medicines Agency (EMA) registered agomelatine for its use in the European Union in February 2009. It is indicated for the treatment of depressive episodes in adults, 25 mg administered once daily at bedtime. The recommended duration of treatment, as with all antidepressants, is at least 6 months. Agomelatine has a very good tolerability and low rate of side effects. Stopping agomelatine treatment is not accompanied by withdrawal symptoms, and therefore does not require a gradual tapering. Agomelatine should not be used in severe hepatic impairment. It is recommended to monitor liver function during the treatment of all patients. Agomelatine treatment must be discontinued if aminotransferase activity increases to more than three times of the upper limit of normal range. Agomelatine can be safely combined with other drugs except for fluvoxamine and ciprofloxacin. If treated with agomelatine, nursing mothers should stop breast feeding. In recent years, several large observational studies confirmed the efficacy and safety of agomelatine in routine clinical practice. About 2 million patients worldwide have taken agomelatine already. (en)
  • Agomelatin působí jako agonista melatoninergních receptorů (MT1, MT2 ) a jako antagonista serotoninergních receptorů 5-HT2C. Působením na tyto receptory resynchronizuje cirkadiánní rytmy a vykazuje antidepresivní účinky. Jeho účinnost a bezpečnost byla hodnocena v řadě klinických studií, kde byl srovnáván s placebem i aktivními komparátory. Antidepresivní účinnost byla prokázána ve studiích s placebem a při všech přímých porovnáních s jinými antidepresivy (venlafaxin, sertralin, fluoxetin, escitalopram), a to i u závažné deprese. Z klinických studií vyplynula také jeho anxiolytická účinnost a příznivý vliv na kvalitu spánku. Významným přínosem agomelatinu je rychlý nástup účinku (již v prvních 2 týdnech léčby) a vynikající snášenlivost bez nárůstu tělesné hmotnosti a bez poruch sexuálních funkcí. Agomelatin je účinný i při dlouhodobém podávání, kdy vykazuje vysoký podíl adherentních pacientů. Evropská léková agentura (EMA) registrovala agomelatin pro použití v zemích Evropského společenství v únoru 2009. Je indikován k léčbě depresivních epizod u dospělých, v dávce 25 mg podávané jednou denně před spaním. Doporučená délka léčby, tak jako u všech antidepresiv, je alespoň 6 měsíců. Agomelatin se vyznačuje velmi dobrou snášenlivostí a nízkou mírou nežádoucích účinků. Ukončování léčby agomelatinem není provázeno příznaky z odnětí, a proto nevyžaduje postupné vysazování dávky. Agomelatin se nesmí podávat u závažného poškození funkce jater a v průběhu léčby všech pacientů je doporučeno sledovat jaterní funkce. Léčba agomelatinem musí být ukončena, pokud aktivita aminotransferáz stoupne na více než trojnásobek horního limitu normálního rozmezí. Agomelatin je možné bezpečně kombinovat s jinými léky s výjimkou fluvoxaminu a ciprofloxacinu. U kojících matek je třeba zastavit kojení. V posledních letech potvrdilo účinnost a bezpečnost agomelatinu v běžné klinické praxi několik rozsáhlých observačních studií. Dosud užívalo agomelatin okolo 2 milionů pacientů po celém světě.
  • Agomelatin působí jako agonista melatoninergních receptorů (MT1, MT2 ) a jako antagonista serotoninergních receptorů 5-HT2C. Působením na tyto receptory resynchronizuje cirkadiánní rytmy a vykazuje antidepresivní účinky. Jeho účinnost a bezpečnost byla hodnocena v řadě klinických studií, kde byl srovnáván s placebem i aktivními komparátory. Antidepresivní účinnost byla prokázána ve studiích s placebem a při všech přímých porovnáních s jinými antidepresivy (venlafaxin, sertralin, fluoxetin, escitalopram), a to i u závažné deprese. Z klinických studií vyplynula také jeho anxiolytická účinnost a příznivý vliv na kvalitu spánku. Významným přínosem agomelatinu je rychlý nástup účinku (již v prvních 2 týdnech léčby) a vynikající snášenlivost bez nárůstu tělesné hmotnosti a bez poruch sexuálních funkcí. Agomelatin je účinný i při dlouhodobém podávání, kdy vykazuje vysoký podíl adherentních pacientů. Evropská léková agentura (EMA) registrovala agomelatin pro použití v zemích Evropského společenství v únoru 2009. Je indikován k léčbě depresivních epizod u dospělých, v dávce 25 mg podávané jednou denně před spaním. Doporučená délka léčby, tak jako u všech antidepresiv, je alespoň 6 měsíců. Agomelatin se vyznačuje velmi dobrou snášenlivostí a nízkou mírou nežádoucích účinků. Ukončování léčby agomelatinem není provázeno příznaky z odnětí, a proto nevyžaduje postupné vysazování dávky. Agomelatin se nesmí podávat u závažného poškození funkce jater a v průběhu léčby všech pacientů je doporučeno sledovat jaterní funkce. Léčba agomelatinem musí být ukončena, pokud aktivita aminotransferáz stoupne na více než trojnásobek horního limitu normálního rozmezí. Agomelatin je možné bezpečně kombinovat s jinými léky s výjimkou fluvoxaminu a ciprofloxacinu. U kojících matek je třeba zastavit kojení. V posledních letech potvrdilo účinnost a bezpečnost agomelatinu v běžné klinické praxi několik rozsáhlých observačních studií. Dosud užívalo agomelatin okolo 2 milionů pacientů po celém světě. (cs)
Title
  • Agomelatine - an antidepressant that restores circadian rhythms (en)
  • Agomelatin - antidepresivum, jež obnovuje cirkadiánní rytmy
  • Agomelatin - antidepresivum, jež obnovuje cirkadiánní rytmy (cs)
skos:prefLabel
  • Agomelatine - an antidepressant that restores circadian rhythms (en)
  • Agomelatin - antidepresivum, jež obnovuje cirkadiánní rytmy
  • Agomelatin - antidepresivum, jež obnovuje cirkadiánní rytmy (cs)
skos:notation
  • RIV/00023752:_____/12:43913745!RIV13-MZ0-00023752
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 121345
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023752:_____/12:43913745
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • tolerance; sleep quality; anxiolytic effect; circadian rhythms; depression; agomelatine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [08CECC48DEC0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Remedia
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Höschl, Cyril
issn
  • 0862-8947
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software