Studium fyziologie výživy ve vztahu k zdraví a užitkovosti zvířat a bezpečnosti živočišných produktů. Výzkum eliminace vstupu látek škodících zdraví a pathogenních mikroorganismů do potravinového řetězce. Experimentální studie zaměřené na objasnění některých problémů fyziologie výživy. Výzkum možnosti zvýšení nutriční hodnoty živočišných produktů výživou hospodářských zvířat. Studium možnosti ovlivnění lipidové frakce a dalších ukazatelů v mase a mléce výživou. Studium možností zvýšení obsahu významnýchstopových prvků v živočišných produktech.
Studies on physiology of animal nutrition related to animal health, performance and safety of animal products. Research on elimination of the contamination of the food chain by harmful compounds and pathogenic microorganisms. Studies aimed at elucidationof some problems of general physiology of nutrition. Testing of methods how to improve lipid composition and other quality parameters of meat by means of animal nutrition. Study of methods how to increase concentrations of essencial microelements in animmal products. (en)
Výsledky řešení významně přispívají k dalšímu rozvoji vědního oboru a jsou rovněž využitelné v praxi. Významný je přínos zahraniční spolupráce s výzkumnými pracovišti v USA (Boston) a Itálii (Ancona). (cs)
The results of the solution may also be used in practice. The benefits of foreign cooperation with research centres in the US (Boston) and Italy (Ancona) have been quite considerable. (en)