About: Biochemical, michrobiological and molecular-genetic studies forming theoretical background for modern biotechnology     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Zamer, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Impressive experimental and theoretical research capacity of the faculty will be used for solving of the basic problems of general and applied biotechnology in the following three connected directions:1: Structure and function of biomolecules: enzymes (glycosidases, peroxidases, lipoxygenases, dehydrogenases..), factors of molecular recognition (virostatics, cytostatics, antibodies..); postranslational modification (phosphorylation, glycosylation..)2: Application of biological potential of microorganisms a plants in industrial and environmental technologies: construction of strains with the demanded technological parameters; decontamination of water, soil and air; biodegradation and biosorption3. Gene engineering in biotechnology: application of modern enzyme and gene engineering methods in research area of the faculty (characterization and identification of industrial microorganisms, controled modification of microorganism' properties, etc.) (en)
  • Mohutný experimentální a teoretický výzkumný potenciál fakulty bude využit pro řešení principiálních otázek obecné i aplikované biotechnologie v následujících třech navzájem se prolínajících směrech:1: Struktura a funkce biomolekul: enzymy (glykosidasy, peroxidasy, lipoxygenasy, alkoholdehydrogenasy..), látky schopné biologického rozpoznávání (virostatika, cytostatika, protilátky..), postranslační modifikace bílkovin (fosforylace, glykosylace..)2: Využití biologického potenciálu mikroorganismů a rostlin v průmyslových a enviromentálních technologiích: konstrukce kmenu s požadovanými technologickými parametry, dekontaminace vody, půdy a vzduchu, biodegradace a biosorpce3. Genové inženýrství v biotechnologiích: uplatnění moderních metod enzymového a genového inženýrství v oblastech výzkumného zájmu fakulty (charakterisace a identifikace průmyslových mikroorganismů, úprava vlastností mikroorganismů žádaným směrem apod.)
Title
  • Biochemical, michrobiological and molecular-genetic studies forming theoretical background for modern biotechnology (en)
  • Biochemické, mikrobiologické a molekulárně genetické studie vytvářející teoretický základ pro moderní biotechnologie
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ez/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...vavai/cez/dodavka
http://linked.open...ez/duvernostUdaju
http://linked.open...in/vavai/cez/faze
http://linked.open...ai/cez/hlavniObor
http://linked.open...vai/cez/hodnoceni
http://linked.open.../cez/kategorieVaV
http://linked.open.../cez/klicovaSlova
  • Biotechnology; structure and function of biomolecules; enzymes; antibodies; virostatics; cytostatics; microorganisms and plants in industrial and environmental technology; gene technology in enzyme engineering and cell identification (en)
http://linked.open...icUkonceniPodpory
http://linked.open...icZahajeniPodpory
http://linked.open...cez/partnerHlavni
http://linked.open...z/poceVysledkuRIV
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cez/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open.../vavai/cez/resort
http://linked.open...okUkonceniPodpory
http://linked.open...okZahajeniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open.../cez/vedlejsiObor
http://linked.open...n/vavai/cez/zamer
http://linked.open...sledkuDodavatelem
  • Techniky pro studium fosforylací, nekolagenní peptidy dentinu, eliminace alergeních vlastností latexových směsí, biologická aktivita derivátů sacharidů a nukleotidů, využití biologického potenciálu mikroorganismů a rostlin v průmyslových technologiích. (en)
  • Techniky pro studium fosforylací, nekolagenní peptidy dentinu, eliminace alergeních vlastností latexových směsí, biologická aktivita derivátů sacharidů a nukleotidů, využití biologického potenciálu mikroorganismů a rostlin v průmyslových technologiích. (cs)
http://linked.open...cez/zivotniCyklus
is http://linked.open...omain/vavai/zamer of
is http://linked.open...n/vavai/cez/zamer of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software