Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Cíle projektu jsou: - zlepšit zdravotní stav dojnic; - zlepšit složení produkovaného kravského mléka a jeho technologické vlastnosti; - inovovat metody kontroly jeho technologické kvality; - stanovit genotypy krav pro kappa-kasein, beta-kasein a beta-laktoglobulin, zjistit složení mléka, provést detailní analýzu koagulačního procesu v mléce, zjistit rozdíly mezi genotypy; - stanovit genotypy krav pro DGAT1 a FASN, zjistit složení mléka, provést analýzu spektra mastných kyselin v mléčném tuku, zjistit rozdíly mezi genotypy. Očekávaným přínosem je zvýšení kvality produkovaného mléka, což umožní zvýšit kvalitu vyráběných potravin. Navazujícím přínosem je vyšší konkurenceschopnost zemědělských a potravinářských podniků vnesením vyšší přidané hodnoty do mlékárenské produkce.
- The goals of the project are as follows: Improvement of the health status of the dairy cows; improvement of the composition of milk, and its technological properties; inovation of methods for the control of milk technological quality; genotyping of cows for casein kappa, casein beta and lactoglobulin beta, setting of milk composition, and detailed analyse of coagulaiton proces of milk, evaluate the differences among genotypes; genotyping of cows for DGAT1 and FASN, setting of milk composition, analyse of fatty acids in milk, evaluate the differences among genotypes. The anticipated benefit is the improvement of milk and milk products quality. It enables the improvement of produced foodstuffs. The subsequent benefit is higher competitivness of agricultural and foodprocessing enterprises by the higher added value in the milk production. (en)
|
Title
| - Komplexní systém zvýšení kvality mléka, mléčných produktů a monitoring zdravotního stavu krav s cílem zvýšit přidanou hodnotu zemědělské produkce v ČR
- Complex system for improvement of milk and milk products quality and monitoring of health aimed at increasing of the added value of agricultural production in ČR (en)
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - dairy cow; milk composition; subclinical ketosis; screening; prophylaxis; electrochemical sensor; lactoprotein coagulation; genetical lactoprotein polymorphism; kappa-casein; beta-lactoglobulin; technological milk properties (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - dairy cow
- electrochemical sensor
- screening
- prophylaxis
- beta-lactoglobulin
- genetical lactoprotein polymorphism
- kappa-casein
- lactoprotein coagulation
- milk composition
- subclinical ketosis
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |