Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Proposed project will be aimed to study 2 important genera - Bifidobacterium and Lactobacillus. These bacteria plae significant role in human nutrition, espetially as source of probiotics and in the possibility of utilisation on dairy industry. The selected strains will be study in detail, their biochemical, physiological and morphological characteristics will be described including the optimal conditions of cultivations and preservations. As well as the changes in their features during different usagein milk products will be studied. In many studies it was found that the classification of LAB is unsufficient and does not correspond to the real phylogentic relationships of different species and subspecies. Many molecular genetic methods were developed in the world during last years and they were used for the characterisation of many industrially important species of bacteria and yeasts. The aim of this project is based on the use of molecular genetics methods (PCR, RFLP, RAPD, plasmid analysis) for (en)
- Projekt bude zaměřen na 2 rody baktérií mléčného kvašení -Bifidobacterium a Lactobacillus- významných z hlediska dietetických vlastností a využitelnosti pro průmyslovou výrobu. U vybraných kmenů budou charakterizovány, sledovány a hodnoceny jejich základní fyziologické a biochemické vlastnosti se zaměřením na možnosti jejich užití v potravinářském průmyslu. Dále budou hledány optimální podmínky pro udržování testovaných kmenů a sledovány případné změny jejich vlastností v závislosti na modelových podmínkách kultivací, uchovávání a formách aplikace do různých typů výrobků. V mnoha studiích bylo zjištěno, že klasifikace BMK je nedostatečná a neodpovídá reálným fylogenetickým příbuznostem různých druhů a podruhů. Během několika posledních let byla ve světě vypracována řada molekulárně genetických metod, které byly použity k charakterizaci řady průmyslově důležitých baktérií a kvasinek. Řešení projektu je založeno na využití molekulárně genetických metod (PCR, RFLP, RAPD, analýza plasmidů) k vypracování p
|
Title
| - Development of methods for evaluation and rapid identification of selected lactic acid bacteria using molecular biology methods (en)
- Vývoj metod hodnocení a rychlé identifikace vybraných bakterií mléčného kvašení s využitím metod molekulární biologie
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...okUkonceniPodpory
| |
http://linked.open...okZahajeniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k činnosti Sbírek mikroorganismů a mlékárenské praxi. (en)
- Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k činnosti Sbírek mikroorganismů a mlékárenské praxi. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |