Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Morbidity and mortality of young animals ofter weaning represent a major problem in animal production nowadays. Consequently, an excessive use of antimicrobials in agriculture exists. Most of antimicrobial feed additives, both feed antibiotics and synthetic compounds, however, were banned recently by EU directives. Thus, there is a pressing need for natural antimicrobial compounds that neither leave residues in animal tissues nor increase antibiotic resistance of pathogenic bacteria. The present project is aimed at testing C2-C18 fatty acids as inhibitors of growth of enteropathogenic bacteria. Proposed animal studies comprise field experiment with fatty acids of suitable chain length as feed supplements for young rabbits and piglets. (en)
- Zdravotní problémy mladých zvířat v době po odstavu, zejména průjmy způsobující úhyny, jsou častou příčinou potíží v chovech hospodářských zvířat. Současně jsou i důvodem nadměrného používání antibiotik. Plošné použití většiny antimikrobiálních látek není dovoleno a je i tlak na snížení jejich použití k léčbě zvířat. V současné době je proto potřeba nalézat a zkoušet takové antimikrobiální látky, vůči nimž nejsou hygienické námitky, tj. nezanechávají rezidua ve tkáních a nedochází k přenosu resistence mezi bakteriemi a jejímu šíření v prostředí. Cílem projektu je testovat antimikrobiální účinky mastných kyselin (C2-C18) vůči enteropathogenním bakteriím. Pokusy na zvířatech zahrnují praktická ověření mastných kyselin o vhodné délce řetězce, přidaných jako doplňky směsí pro mladé králíky po odstavu a selata.
|
Title
| - Effect of fatty acids on enteropathogenic bacteria, morbidity and mortality of farm animals (en)
- Účinek mastných kyselin na střevní pathogenní bakterie, zdravotní stav a úhyny mláďat hospodářských zvířat
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - fatty acids;microorganisms;rabbit;pig;nutrition (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...okUkonceniPodpory
| |
http://linked.open...okZahajeniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Growth of enteropathogenic bacteria was inhibited by medium-chain fatty acids. Caprylic acid enhanced growth of piglets. Triacylglycerols of caprylic and capric acid decreased significantly mortality of young rabbits after weaning. (en)
- Mastné kyseliny o střední délce řetězce inhibovaly růst enteropathogenních bakterií. Kyselina kaprylová urychlila růst selat. Triacylglyceroly kyseliny kaprylové a kaprinové významně snížily úhyny mladých králíků po odstavu. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - fatty acids
- pig
- rabbit
- microorganisms
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |