About: Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The goal of this complex project will be investigation of the phenolic compounds distribution, especially gallic and caftaric acids, catechins, resveratrol, piceid and search for new stilbene derivatives, pterostilbene and pinosylvin in all parts of the selected European grapevine varieties and varieties of the interspecific crossing. Total amount of phenolic compounds, anthocyanins and sensoric aromatic profile will be measured. It is supposed to sample and to test 6 red and 6 white grape cultivars. The influence of mould Botrytis cinerea attack and other stress factors impact (dryness-irrigation) on the content of phenolic compounds in grapes and wines will be investigated. The content of phenolic compounds in the red wines during vinification and in the white wines the influence of technological modification, e.g. clarification will be studied. In all wine samples their antimutagenic properties will be tested by Ames test and antioxidative capacity by EPR spectroscopy will be measured. (en)
  • Cílem předkládaného komplexního projektu bude sledování distribuce fenolických látek, zejména kyseliny gallové, kaftarové a dále katechinů, resveratrolu, piceidu a hledání dalších nových derivátů stilbenu jako např. pterostilbenu a pinosylvinu ve všech částech hroznů u vybraných evropských odrůd révy vinné a odrůd interspecifického křížení. Bude sledován celkový obsah fenolických látek, anthokyaninových barviv a senzorický aromatický profil. Předpokládáme odběr a testování nejméně 6 modrých odrůd a 6 bílých odrůd. Bude sledován vliv napadení plísní Botrytis cinerea a vliv stresových faktorů (sucho-závlaha) na obsah polyfenolických látek v hroznech a ve vínech. U červených vín bude sledován obsah fenolických látek během vinifikace (rototank, automatický vinifikátor, termovinifikace), u bílých vín pak vliv technologických úprav, např. čiření. U všech vzorků vín budou testovány jejich antimutagenní vlastnosti Amesovým  testem a měřena antioxidační kapacita pomocí EPR spektroskopie.
Title
  • Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties (en)
  • Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti
skos:notation
  • GA525/06/1757
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Polyphenolic compounds; grapes; wine; antimutagenity; antioxidative properties (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Distribution of polyphenolic compounds in different parts of Vitis vinifera L. (berries, stems, leaves, young lateral shoots) in 3 white and 3 blue varieties of healthy and varieties affected by Botrytis cinerea P. was studied. Grapes of white varieties (en)
  • Byla studována distribuce polyfenolických sloučenin v různých částech Vitis vinifera L. (bobule, třapiny, listy, zálistky) 3 bílých a 3 modrých odrůd zdravých a napadených Botrytis cinerea P. Hrozny bílých odrůd (Chardonnay, Ryzlink vlašský, Rulandské še (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • Polyphenolic compounds
  • antimutagenity
  • grapes
  • wine
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software