Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Acceptability of artificial preservatives in food products has been decreasing while requirements of the microbiological quality and durability of food products, including fat emulsions with higher aqueous activity are growing. Therefore, it isnecessary, besides implementing technological measures, to search appropriate natural and natural identical ingredients to satisfy these parameters. The objective of the project is to verify the efficacy of undecanoic, tridecanoic, and palmitoleicmonoesters with glycerol and saccharose in comparison with analogous lauric, kapric, myristic and palmitic acid monoesters to combine antimicrobial, emulsifying, and antioxidation properties for the preservation of emulsified fats. The following tasksimportant for practical use will be solved: 1) modelling of antimicrobiological action of undecanoic, tridecanoic, and palmitoleic acids esters with glycerol and saccharose to selected micro organisms, both in the model systems and in the emulsions. (en)
- Přijatelnost chemických konzervačních látek v potravinách klesá, zatímco požadavky na mikrobiologickou jakost a trvanlivost potravin, včetně emulsních tukových výrobků s vyšší vodní aktivitou, rostou. Je proto třeba, vedle technologických opatření,hledat vhodné přírodní nebo přírodně identické látky k zajištění těchto parametrů. Cílem projektu je ověřit účinnost monoesterů glycerolu a sacharosy s kyselinami undekanovou, tridekanovou a palmitolejovou v porovnání s analogickými monoestery kyselinykaprinové, laurové, myristové a palmitové z hlediska spojení vlastností antimikrobiálních, dále emulgačních a především antioxidačních pro konzervaci emulgovaných tuků.Budou řešeny pro praxi důležité problémy: 1. Modelování antimikrobiálního účinkuesterů kyselin undekanové, tridekanové a palmitolejové s glycerolem a sacharosou na vybrané mikroorganismy v modelových systémech a v emulzích. Porovnání s účinky monolaurinu a 6-O-lauroylsacharosy. 2.Syntéza monoesterů kyselin podle ad.1 s glycerolem a
|
Title
| - Antimicrobial Properties of the Fatty Acid Esters with Polyols (en)
- Antimikrobiální vlastnosti esterů mastných kyselin s polyoly
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...okUkonceniPodpory
| |
http://linked.open...okZahajeniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Antimikrobiální přírodně identické látky, 1-monoacylglyceroly a 6-O-acylsacharosy (acyly: undekanoyl-, tridekanoyl- a hexadec-9-enoyl tj. palmitoleyl) byly připraveny totální syntézou. Analogické deriváty mastných kyselin C10-C16 byly použity jako srovná (cs)
- The antimicrobial natural identical compounds, 1-monoacylglycerols and 6-O-acylsucroses (acyls: undecanoyl-, tridecanoyl- and hexadec-9-enoyl eg. palmitoleyl) were prepared by total synthesis. Analogous derivatives of fatty acids C10 - C16 were used as (en)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |