About: Study of sensory active peptides derived from casein     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project is focused on studying the proteolysis of phosphoproteins in the degradation of caseins during cheese ripening. Some sensory active peptides from various sorts of ripening cheeses will be isolated and characterized. The hypothesis that phosphatases may be involved in the mechanism of casein proteolysis will be verified as well. The presence of single phosphopeptides during cheese ripening will be studied by means of electrophoretic techniques. From technological point of view it is importantto find relations between presence of phosphoproteins and final sensory quality of mature cheeses. Special attention will also be paid to the content of single phosphopeptides in hard an mould cheeses with relations to changes of aid phosphatase activit y. The correlations between acid phosphatase activity in cheese, phosphopeptide content and final sensory qquality will be investigated using statistic analysis methods. (en)
  • Projekt je zaměřen na studium proteolýzy fosfoproteinů na příkladu kaseinů a jejich odbourávání během zrání sýrů. Dále budou izolovány některé senzoricky významné peptidy ze zrajících sýrů. Tyto peptidy budou dále charakterizovány. Bude ověřena hypotéza o účasti fosfatáz v mechanismu proteolýzy kaseinů. Zastoupení jednotlivých fosfopeptidů během zrání bude studováno pomocí elektroforetických technik. Z technologických důvodů bude zastoupení fosfoproteinů porovnáváno se senzorickou jakostí zralých sýrů. Zvláštní pozornost bude věnována obsahu a zastoupení jednotlivých fosfopeptidů ve tvrdých a plíšňových sýrech v souvislosti s průběhem aktivity kyselé fosfatázy. Souvislosti mezi aktivitou fosfatázy v sýrech, obsahem fosfopeptidů a výslednýmisenzorickýmivlastnostmi budou zajišťovány metodami statistické analýzy.
Title
  • Study of sensory active peptides derived from casein (en)
  • Studie sensoricky významných peptidů odvozených od kaseinu
skos:notation
  • GA203/96/1143
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byla získána řada nových empirických údajů o fosfetusové aktivitě a obsahu peptidových štěpů při zrání vybraných čerstvých sýrů. I když jednoznačný důkaz stále chybí, zdá se, že aktivita sledovaného enzymu ovlivňuje průběh proteolýzy a v důsledku toho i (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software