Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Production of wheat starch increases. To the year 2000 this production will increase to 30.000 tons, it means about 60.000 ha of wheat. Most of increasing of starch production is determined for unfeeding purposes (for example decomposed cover materials).In orientational experiments we finded out, that production of good-quality starch is possible also in marginal regions and at low inputs to growing systems. Project will be oriented on selection of varieties to starch using, with high quantity of starch and great starch grains. Growing technology of starch varieties of wheat for different regions and with different levels of inputs will be solved. Provided, that good-quality starch wheat will be favourably financially evaluated, it will be po sitive for these regions. (en)
- Výroba pšeničného škrobu znatelně stoupá. Do roku 2000 vzroste v ČR na 30tis. tun, což představuje 60tis. ha pšenice. Většina přírůstků produkce škrobu je určena pro nepotravinářské účely ( rozložitelný obalový materiál atd. ). V orientačních pokusech jsme zjistili, že produkce kvalitního škrobu je možná i v marginálních podhorských oblastech a při nízkých vstupech do pěstitelského systému ( low input, ekologický ). Projekt bude řešit výběr odrůd ke škrobárenskému využití, s vysokou výtěžností apodílem škrobových zrn nad 10 mikrometrů, ale též s ohledem na výtěžnost lepku, který se na světovém trhu rovněž velmi cení. Bude se řešit pěstební technologie škrobárenských odrůd pšenice pro různé oblasti ( i pro CHKO a PHO ) a s různou úrovní vst upů. Při předpokladu, že kvalitní škrobárenské pšenice budou příznivě cenově ohodnoceny, bude to přínos pro tyto oblasti.
|
Title
| - Wheat in marginal regions for production of starch (en)
- Pšenice v marginálních oblastech pro produkci škrobu
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Na základě obsáhlého souboru výsledků lze výstupy směrovat jak do pěstitelské praxe zejména se zaměřením na marginální oblasti, tak také do škrobárenského a potravinářského průmyslu. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |