Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Finding suitable molecular markers for enzyme involved in tocol synthesis and markers associated with plant cell resistance to drought. Determination of sulphur effect on the quality of barley grain from food and feed point of view. Finding relation ofDetermination of negative effects of metabolites of pathogens and stress substances of caryopses on the quantitative properties of barley. Determination of the effect of inter-grain gas composition on vitality of a grain embryo and on homogeneity of malAcquiring data on the detailed composition and quantity of physiologically and sensorially active malt and hop substances in relation to the origin of the material. Acquiring data on content of antioxidants and antioxidative malt and hop properties andDetermination of the influence of extract compounds on vitality and viability of yeasts during the brewing process. (en)
- Hledání vhodných molekulárních markerů pro enzym zapojený v syntéze tokolů a markerů spojených s odolností rostlinných buněk vůči suchu. Zjištění vlivu síry na kvalitu zrna ječmene a z hlediska potravinářského a krmivářského. Hledání vztahu bílkovinnéhoStanovení vlivu negativních účinků patogenů a stresových látek obilky na kvalitativní vlastnosti ječmene. Zjištění vlivu složení mezizrenného plynu na vitalitu embray obilky a na homogenitu sladařského klíčení a následně na homogenitu vyrobeného sladu.Získání poznatků o detailním složení a kvantitě fyziologicky a senzoricky aktivních látek sladu a chmele ve vztahu k původu suroviny. Získání poznatků o obsahu antioxidantů a antioxidačních vlastnostech sladu a chmele a působení antioxidantů obsažených vZjištění vlivu obsahových látek na vitalitu a viabilitu kvasinek během pivovarského procesu.
|
Title
| - Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop (en)
- Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - barley, hop, caryopsis, malt, malting quality, food quality, molecular markers, antioxidants, nutrition value, metabolites of pathogenes, pesticide residues, stress substances of caryopses, non-malting use (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - The acquired theoretical and practical results augmented the success of the Protected Geographical Indication Czech Beer. Economically and technologically relevant traits of spring barley varieties and hop were characterized. Risks from mycotoxins to raw materials and beer were assessed, original sorbent was developed to raise the colloidal stability of Czech beer and a licence was granted. (en)
- Získané teoretické a praktické výsledky významně posílily udržitelnost programu chráněného zeměpisného označení České pivo. Byly charakterizovány hospodářsky a technologicky významné znaky odrůd ječmene jarního a chmele. Byla zhodnocena rizika obsahu mykotoxinů od suroviny po pivo. Byl vyvinut originální sorbent pro zvýšení koloidní stability Českého piva a byla prodána licence. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - barley
- antioxidants
- food quality
- malt
- molecular markers
- caryopsis
- hop
- malting quality
- metabolites of pathogenes
- nutrition value
- pesticide residues
- stress substances of caryopses
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |