Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Bacteria penetrating to the men from raw materials and foodstuffs of animal origin and further from the environment of the animals may be direct causes of their diseases and/or may also be the carriers of the determinants of resistance to antimicrobial agents. The purpose of the project is to determine whether selection and conservation of populations of resistant bacteria - Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli, Enterococcus faecium and/or Enterococcus faecalis, furtherKlebsiella pneumoniae, Salmonella spp. and Campylobacter jejuni - occur in the environment of animals. Finally, whether selected resistant microbes penetrate to the men by means of the food chain, whilst the livestock specialists are the most exposed and threatened group of people who work in the basic industry producing raw materials of animal origin. Purposive, systematic and complex analysis of farms with dairy cattle herds, including the employees, final products of the dairies supplied with mil (en)
- Bakterie pronikající k člověku ze surovin a potravin živočišného původu a dále z prostředí zvířat mohou být přímou příčinou jeho onemocnění, ale současně a/nebo pouze mohou být nositeli determinant rezistence k antimikrobiálním látkám. Posláním projektu je rozhodnout, zda v prostředí zvířat dochází k selekci a ke konzervaci rezistentních populací bakterií Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli, Enterococcus faecium a/nebo Enterococcus faecalis, dále Klebsiella pneumoniae,Salmonella spp. a Campylobacter jejuni. Dále bude zjištěno, zda dochází k průniku vybraných rezistentních mikroorganismů k člověku prostřednictvím potravního řetězce, přičemž chovatelé zvířat představují nejvíce exponovanou a ohroženou skupinu lidí, kteří pracují v prostředí prvovýroby surovin živočišného původu. Projekt v tomto směru zahrnuje cílevědomou, systematickou a komplexní analýzu farem mléčných stád skotu včetně zaměstanců, finálních výrobků svozové mlékárny, pacientů s prokázaným infekční
|
Title
| - Microorganisms from the animal environment in the system of food safety and of antimicrobial resistance monitoring (en)
- Zdravotně závažné mikroorganismy z prostředí zvířat v systému monitorování bezpečnosti potravin a v šíření antimikrobiální rezistence pro člověka
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - Bezpečné potraviny; alimentární infekce; antimikrobiální látky; získaná rezistence; epidemiologie onemocnění (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - The research carried out in accordance with the plan task. The research plan contributed to the recognition of factors for contagion spreading in husbandries, in particular of resistant agens. (en)
- Řešení probíhalo v souladu se zadáním projektu. Projekt přispěl k poznání příčin šíření nákaz v chovech zvláště pak rezistentních agens. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - alimentární infekce
- antimikrobiální látky
- získaná rezistence
- Bezpečné potraviny
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |