About: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • "Developing of drinks and other food commodities with naturally increased content of lignans using waste wood material. The project will be addressed the following tasks: 1) Preparation procedure for the separation of the knots of wood (chips) 2) Development of the process with the natural enrichment of beverages by lignans (method of wood knots ""chips""), including the evaluation and monitoring of basic parameters for wines and other beverages 3) Development of extraction procedures of the knots for the project (e.g., removal of non- polar resinous substances, the use of various solvents, etc.) 4) Using water instead of solvents (green-technology) 5) Submission of industrial designs and patents, publication of results" (en)
  • Vyvinout nápoje a další potravní komodity s přirozeně zvýšeným obsahem lignanů s využitím odpadní dřevní hmoty.V rámci projektu budou řešeny tyto úkoly:1) Vypracování postupu na separaci suků z dřevní hmoty (štěpků)2) Vypracování postupu přirozeného obohacení nápojů lignany (metoda sukových „čipsů“) včetně sledování základních parametrů u vín a dalších nápojů3) Vypracování extrakčních postupů suků pro účely projektu (např. odstranění nepolárních pryskyřičných látek, použití různých rozpouštědel atd.)4) Použití vody místo rozpouštědel (green-technology)5) Sledování změn obsahu lignanů v důsledku ožehnutí „toasting“ před použitím ve vinařské technologii.6) Hodnocení senzorických změn přídavků lignanů do nealkoholických nápojů a potravních doplňků.7) Sledování změn obsahu lignanů během konzervačních a stabilizačních zákroků fortifikovaných potravinářských výrobků a během jejich skladování8) Podání průmyslových vzorů a patentů, publikování výsledků (cs)
Title
  • Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects. (en)
  • Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky (cs)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Lignans; wood; knots; beverages; food supplements. (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 89 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software