The aim of project is determination of optimal extraction conditions on model unit, finding the out most suitable treatment of hops for processing and setting up the best processing parameters with respect to quality of final product, economy of the processing and alpha acids content in the waste. (en)
Cílem projektu je na modelovém zařízení stanovit optimální podmínky extrakce českých vysokoobsažných chmelů, stanovit nejvhodnější úpravu chmele pro extrakci a nalézt nejvhodnější procesní parametry s ohledem na konečnou kvalitu konečného produktu, ekonomiku procesu a obsah hořkých látek ve zbytku.
Extensive file of data concerning of the contents and composition of prenylflavonoids in Czech hops and beers has been obtained. Utilization of residual hop after CO2 extraction has been realised at production of special beers. (en)
Byl získán ucelený soubor dat o obsahu a složení prenylflavonoidů v českých chmelech a pivech. Využití zbytkového chmele po extrakci oxidem uhličitým bylo realizováno při výrobě speciálníách piv se zvýšeným obsahem polyfenolů a prenylflavonoidů. (cs)