Cílem úkolu je vytvoření dalšího článku řetězce aseptického zpracování potravin a zpřístupnění takto ošetřených polotovarů středně velkým a malým odběratelům, snížení nákladů výroby meziproduktů při sezónním zpracování a rozšíření využitelnosti aseptickyošetřených potravin. Projekt navazuje na aseptické zpracování v zařízeních typu AV-63O a Stephan. Tato zařízení pracují v šaržích o velkých hmotnostech a výsledný produkt se uchovává a přepravuje v nerezovém kontejneru obsahujícím většinou celou šarž i. Aby se výrobek zpřístupnil menším odběratelům je potřeba zajistit pro ně aseptické balení hmotnostně odpovídající jejich potřebám. Rozšíření asepticky opracovaných potravin sniží použití chemických konzervačních činidel, zvýší hygienickou úroveň a trvanlivost výrobku, odstraní potřebu sterilace při uchovávání polotovarů. Zavedení aseptického obalu o různém objemu umožní spotřebiteli optimalizovat náklady na manipulaci. Všechny výše uvedené skutečnosti se odrážejí na úspoře energie a vedou tak k cel (cs)