About: Reduction of both qualitative and quantitative losses during treatment and storage of food corn crops in agricultural enterprise     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz:8890 associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem projektu je snížit ztráty při ošetřování a skladování potravinářských a krmných zrnin, stanovit jejich výši a vytvořit metody na jejich omezení. Zabránit poklesu kvality vlivem nevhodné techniky, posoudit změny jakosti obilí při skladování, udržetmikrobiální bezpečnost potravinářských a krmných zrnin. Kvalitativní ztráty během skladování budou hodnoceny sledováním změn jakostních ukazatelů u jednotlivých obilních druhů podle odrůd a užitkových směrů. Zvláštní pozornost bude věnována krmné pšenici, kde budou podrobně sledovány změny v obsahu rozpustných a nerozpustných frakcí, které souvisí s krmnou hodnotou pšenice. U žita a tritikale bude jakost sledována nejen pro daný užitkový směr, ale i s ohledem na produkci etanolu. Moderní způsoby opracování (drcení, šrotování) zrnin určených pro krmné účely musí vytvářet produkt, který bude použitelný pro následné vytváření vysoce homogenních směsí. Homogenitu směsi ovlivňuje vedle hustoty částic také disperzita (granulometrické složení) sypkých kompo (cs)
  • The aim of the project is to reduce losses during treatment and storage of food and feeding corn crops, to determine their extend and to create methods of their limitation. To prevent quality decrease due to unsuitable mechanization, to assess changes ofthe cereals quality within storage, to maintain microbial safety of food and feeding corn crops. The qualitative losses during storage will be evaluated by investigation of qualitative parameters changes of particular types of cereals according to varieties and utility direction. The special attention will be paid to feeding maize, where will be in detail investigated changes in content of soluable and non-soluable fractions which are in connection with feeding value of wheat. For rye and triticale will be quality investigated not only for given utility direction, but also with respect to ethanol production. The modern methods of processing (crushing, milling) of corn crops determined for feeding purposes have to create product, useable for consequen (en)
Title
  • Snižování kvalitativních a kvantitativních ztrát při ošetřování a skladování potravinářských zrnin v zemědělském podniku (cs)
  • Reduction of both qualitative and quantitative losses during treatment and storage of food corn crops in agricultural enterprise (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • granulometric mixture composition (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.121 as of Mar 31 2025


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data]
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Mar 31 2025, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software