Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem projektu je snížit ztráty při ošetřování a skladování potravinářských a krmných zrnin, stanovit jejich výši a vytvořit metody na jejich omezení. Zabránit poklesu kvality vlivem nevhodné techniky, posoudit změny jakosti obilí při skladování, udržetmikrobiální bezpečnost potravinářských a krmných zrnin. Kvalitativní ztráty během skladování budou hodnoceny sledováním změn jakostních ukazatelů u jednotlivých obilních druhů podle odrůd a užitkových směrů. Zvláštní pozornost bude věnována krmné pšenici, kde budou podrobně sledovány změny v obsahu rozpustných a nerozpustných frakcí, které souvisí s krmnou hodnotou pšenice. U žita a tritikale bude jakost sledována nejen pro daný užitkový směr, ale i s ohledem na produkci etanolu. Moderní způsoby opracování (drcení, šrotování) zrnin určených pro krmné účely musí vytvářet produkt, který bude použitelný pro následné vytváření vysoce homogenních směsí. Homogenitu směsi ovlivňuje vedle hustoty částic také disperzita (granulometrické složení) sypkých kompo (cs)
- The aim of the project is to reduce losses during treatment and storage of food and feeding corn crops, to determine their extend and to create methods of their limitation. To prevent quality decrease due to unsuitable mechanization, to assess changes ofthe cereals quality within storage, to maintain microbial safety of food and feeding corn crops. The qualitative losses during storage will be evaluated by investigation of qualitative parameters changes of particular types of cereals according to varieties and utility direction. The special attention will be paid to feeding maize, where will be in detail investigated changes in content of soluable and non-soluable fractions which are in connection with feeding value of wheat. For rye and triticale will be quality investigated not only for given utility direction, but also with respect to ethanol production. The modern methods of processing (crushing, milling) of corn crops determined for feeding purposes have to create product, useable for consequen (en)
|
Title
| - Snižování kvalitativních a kvantitativních ztrát při ošetřování a skladování potravinářských zrnin v zemědělském podniku (cs)
- Reduction of both qualitative and quantitative losses during treatment and storage of food corn crops in agricultural enterprise (en)
|
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - granulometric mixture composition (en)
|
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |