About: Microbiological risks at dairy processing - detection and preventative measures     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz:8890 associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Jedním z hlavních úkolů mlékárenských technologií je produkce bezpečných a kvalitních potravin. Přítomnost patogenních mikroorganismů nebo jejich metabolitů a toxinů musí mít omezena na legialativně přijatelné mimnimum. Úroveň kontaminace těmito mikroorganismy musí být ve výrobním procesu i ve finálních výrobcích kontrolována. K tomu je nutné zavedení rychlých a spolehlivých detekčních metod, které umožňují jak sledování výskytu těchto mikroorganismů v jednotlivých fázích technologického procesu (tracking), tak i zpětné určení zdroje kontaminace (tracing). Tento projekt je zaměřen v souladu s platnou legislativou na mlékárenské výroby a jejich specifická rizika (Listeria monocytogenes, čeleď Enterobacteriaceae, koagulázopozitivní stafylokoky). Pozornost je věnována také mikroorganismům způsobujícím kažení a otázce trvanlivosti mlékárenských výrobků. (cs)
  • Food mustn't contain microorganisms, their metabolites or toxins, that mean unacceptable risk for human health. Extent of contamination must be controled during industrial process and at final products. It is necessary to establish new quick and reliableanalytical methods. This project is targeted the dairy processing and its risks. Particular attention will be payed to sucking infant support. Methods of detection and determination of risk microorganisms genus will be developed for use in dairy industry. Problems of food-safety (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella sp., Enterobacter sakazakii) and spoilage microorganisms like spore-forming bacteria or psychrotrophs will be solved. Preventive measures against food pathogens and spoilage microorrganisms will be suggested. Problems of system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) will be solved in branch of food-safety. (en)
Title
  • Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření (cs)
  • Microbiological risks at dairy processing - detection and preventative measures (en)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • mlékárenství, potravní patogeny, bezpečnost potravin, technologicky nežádoucí mikroorganismy, metody detekce a stanovení mikroorganismů, preventivní opatření, systém HACCP, správná výrobní praxe, správná hygienická praxe, kojenecká výživa (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.121 as of Mar 31 2025


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data]
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Mar 31 2025, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software