About: Phytoestrogens of alfalfa as a risk factor in animal feed: occurrence, distribution, changes during ensiling     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz:8890 associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt je zaměřen na sledování přirozených škodlivých složek rostlinných surovin používaných pro výživu hospodářských zvířat s cílem definovat ty rizikové faktory, které mohou během zpracování negativně ovlivnit kvalitu krmiva. Pomocí původních analytických metod založených na kapilární elektroforese a radioimmunoanalyse bude studována distribuce volných i konjugovaných fytoestrogenů ve vojtěšce (Medicago sativa) během celého vegetačního období a pro různé seče. Dále bude zjišťován vliv vybraných technologických faktorů na obsah fytoestrogenů v modelových silážích z vojtěšky. Mezi tyto faktory jsou zařazeny jednak různé způsoby ošetření siláže (bez aditiv, chemická konzervace, biologické před vlastním silážováním (různý obsah sušiny, sečení bez a s použitím válcových kondicionérů). Změny v obsahu fytoestrogenů budou vždy korelovány s dalšími charakteristikami jako je sušina, pH, obsah jednoduchých cukrů a zastoupení nízkých karboxylových kyselin, a rovněž s mikrobiálním hodnocením. N (cs)
  • The project is focused on the monitoring of harmful natural compounds occurring in plants used in the livestock production. The aim of the project is to define the risk factors that can negatively affect a quality of feed. The distribution of both forms of phytoestrogens in alfalfa (Medicago sativa L.) will be studied by originally developed capillary electrophoresis method and radioimmunoassay during the whole vegetative season and in the respect to the number of cuts. The effect of selected technologyfactors on the phytoestrogen level will be evaluated using the laboratory silages from alfalfa, which will be prepared by four different methods (without any additives, with chemical preservation, with biological additive, and with biological additive combined with molasses as a C-source for fermentation). The effect of the processing of alfalfa herbage before ensiling (wilting and crushing) will be determined as well. The phytoestrogen content will be monitored during the storage of alfalfa silages (en)
Title
  • Fytoestrogeny vojtěšky jako rizikový faktor výživy hospodářských zvířat: výskyt, distribuce, změny během silážování (cs)
  • Phytoestrogens of alfalfa as a risk factor in animal feed: occurrence, distribution, changes during ensiling (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.121 as of Mar 31 2025


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data]
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Mar 31 2025, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 55 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software