Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Jedním z hlavních úkolů mlékárenských technologií je produkce bezpečných a kvalitních potravin. Přítomnost patogenních mikroorganismů nebo jejich metabolitů a toxinů musí mít omezena na legialativně přijatelné mimnimum. Úroveň kontaminace těmito mikroorganismy musí být ve výrobním procesu i ve finálních výrobcích kontrolována. K tomu je nutné zavedení rychlých a spolehlivých detekčních metod, které umožňují jak sledování výskytu těchto mikroorganismů v jednotlivých fázích technologického procesu (tracking), tak i zpětné určení zdroje kontaminace (tracing). Tento projekt je zaměřen v souladu s platnou legislativou na mlékárenské výroby a jejich specifická rizika (Listeria monocytogenes, čeleď Enterobacteriaceae, koagulázopozitivní stafylokoky). Pozornost je věnována také mikroorganismům způsobujícím kažení a otázce trvanlivosti mlékárenských výrobků. (cs)
- Food mustn't contain microorganisms, their metabolites or toxins, that mean unacceptable risk for human health. Extent of contamination must be controled during industrial process and at final products. It is necessary to establish new quick and reliableanalytical methods. This project is targeted the dairy processing and its risks. Particular attention will be payed to sucking infant support. Methods of detection and determination of risk microorganisms genus will be developed for use in dairy industry. Problems of food-safety (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella sp., Enterobacter sakazakii) and spoilage microorganisms like spore-forming bacteria or psychrotrophs will be solved. Preventive measures against food pathogens and spoilage microorrganisms will be suggested. Problems of system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) will be solved in branch of food-safety. (en)
|
Title
| - Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření (cs)
- Microbiological risks at dairy processing - detection and preventative measures (en)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - mlékárenství, potravní patogeny, bezpečnost potravin, technologicky nežádoucí mikroorganismy, metody detekce a stanovení mikroorganismů, preventivní opatření, systém HACCP, správná výrobní praxe, správná hygienická praxe, kojenecká výživa (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |