About: "Backgrounds for the Czech branch standard ""The final drying of forage and hay storing"", sorption and calorific properties of fibre materials"     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz:8890 associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt řeší problematiku dosoušení píce, skladování sena a využívání energetických stébelnin. Na základě analýz příslušných norem zemí Evropské unie jsou vytvářeny podklady pro kompatibilní českou oborovou normu Dosoušení zavadlé píce a skladování sena.Podklady pro ON jsou doplněny laboratorně zjištěnými sorpčními izotermami travin a jetelovin. U energetických stébelnin je navíc stanovována kalorimetricky výhřevnost. Sopční izotermy jsou vytvářeny na základě prováděných měření na plně computerizovaném zařízení při přesně nastavených a monitorovaných hodnotách teploty, relativní vlhkosti prostředí a rychlosti proudění. Změny vlhkosti vzorku jsou měřeny s přesností 1 mg. Účelem projektu je zvýšení kvality výsledného produktu (prováděny testy změn nutri čních hodnot), snížení energetické náročnosti výrob a s tím souvisejících negativních zátěží životního prostředí. Laboratorně zjištěné hodnoty budou verifikovány praktickými měřeními prováděnými v sekci seníku, jež je opatřena tenzometrickou vahou. (cs)
  • The project studies problems of final drying process of forage, storing of hay and possible ways of using energy agricultural fibre products. Relewant standards of the Czech Republic and European Community countries are compared in the study. Sorption isotherms of selected forage are tested in the temperature range from 20 oC to 45 oC and tests of calorific values of biomass are carried out within teh project. An experimental drying device was constructed for laboratory sorption testing of samples underexactly defined near ambient air conditions. All measurements are fully computerized and analyzed using specially developed software. The accuracy of measurements by the laboratory device is as follows: near ambient air temperature and sample temperatur e +-0.1 oC, relative air humidity +-2%, sample moisture content +-0.001 g and air velocity +-0.1 m/sec. (en)
Title
  • "Backgrounds for the Czech branch standard ""The final drying of forage and hay storing"", sorption and calorific properties of fibre materials" (en)
  • Podklady pro ON Dosoušení zavadlé píce a skladování sena, sorpční a energetické vlastnosti stébelnin (cs)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.121 as of Mar 31 2025


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data]
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Mar 31 2025, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 55 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software